Transfera i Austrijske državne železnice (ÖBB grupa) osnivaju zajednicku kompaniju u Srbiji

Danas je u Ambasadi Austrije u Beogradu kompanija Transfera, jedna od najvecih logistickih kompanija u regionu i kompanija Rail Cargo Group, odeljenje železnickog tereta Austrijskih državnih železnica (ÖBB grupe) potpisale ugovor o osnivanju zajednicke kompanije u Beogradu. Ova poslovna saradnja predstavlja kljucni korak ka inovativnim logistickim rešenjima na podrucju Zapadnog Balkana.

Zajednicka novoosnovana kompanija sa sedištem u Beogradu ce se primarno fokusirati na razvoj intermodalnih logistickih rešenja, što ce uz dodatnu vrednost za proizvodne i trgovinske kompanije iz Republike Srbije predstavljati i važan napredak u oblasti ekološki održive logistike.

Njegova ekselencija Kristijan Ebner, ambasador Austrije u Srbiji, istakao je da je unapredenje ovog modela transporta još jedan znacajan korak ka razvoju transporta u regionu i Evropi i poboljšanju bilateralne saradnje dveju prijateljskih zemalja, Srbije i Austrije.

Duško Radovic, generalni direktor kompanije Transfera, izjavio je: „Naša saradnja je simbol dugogodišnjeg prijateljstva i poverenja, koje je rezultiralo osnivanjem zajednicke kompanije. Intermodalni transport predstavlja buducnost logistike i cvrsto verujemo da, kombinujuci zajednicke resurse, znanje i iskustvo, možemo pokrenuti pozitivne promene i postaviti nove standarde u industriji“.