Delegacija Konfindustrije Srbija u Briselu

Delegacija Konfindustrije Srbija 14. i 15. maja je posetila Brisel, sa ciljem pokretanja razgovora o važnim temama koje su od interesa za sva Medunarodna predstavništva Konfindustrije koja su deo Konfindustrije Est Europa. Posetu je organizovala Konfindustrija Est Europa u saradnji sa Delegacijom Konfindustrije u Evropskoj Uniji.

Ova poseta je bila odlicna prilika da se razgovara o znacajnim temama, od proširenja EU do pretpristupnih fondova; od fondova Erazmus+ i HorizonEurope, do strukturnih fondova za jacanje ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije.

Sastanak i dijalog sa strucnjacima iz Predstavništva Italije pri EU i Evropskoj komisiji otvorili su razmišljanja o buduc´nosti Evrope u strateškoj istorijskoj fazi i u smislu velicine Unije i ubrzanja proširenja na Istok.

U delegaciji Konfindustrije Srbija bili su i predstavnici Generalnog saveta udruženja: Antonio Schiro (kancelarija Schiro & Partners), probiviri Suncica Nikolic´ (advokatska kancelarija Nikolic´ & Stankovic´) i Vladimir Mihaj (advokatska kancelarija Mihaj).

Koristimo priliku da zahvalimo Mariji Luizi Meroni, predsednici Konfindustrije Est Europa i kolegama iz kancelarije u Briselu na organizaciji ove znacajne inicijative.