Potpisan sporazum o osnivanju Konfindustrije Hrvatska

U četvrtak, 4. jula potpisan je Sporazum između Italijansko-hrvatske privredne komore i Konfindustrije Udine o osnivanju Konfindustrije Hrvatska.

Pre potpisivanja sporazuma održana je konferencija za novinare na kojoj je istaknut privredni interes dveju zemalja: Italija je prvi trgovinski partner Hrvatske, Unicredit je prva banka u Hrvatskoj, iz ovog i drugih razloga, uključujući istorijske i kulturološke, potpisivanje ovog sporazuma smatra se veoma značajnim.

Događaju su prisustvovali NJ.E. Jasen Mesić, ambasador Republike Hrvatske u Italiji, NJ.E. Paolo Trikilo, ambasador Italije u Hrvatskoj, predsednik Italijansko Hrvatske privredne komore Aldo Di Biađo, dr Domeniko Maurielo Generalni sekretar Assocamerestero i Ana Mareski Danieli potpredsednica Konfindustrije Udine i predsednik Konfindustrije Slovenija, Patricio Dei Tos predsednik Konfindustrije Srbija, Igor Pahor potpredsednik Konfindustrije Slovenija.