Beam Europe (ex Amiga)

Prvi rezultati akvizicije porodične firme iz Kraljeva: Novi punjač za električna vozila ide na Kipar

Krajem prošle godine američka kompanija Beam Global, preuzela je porodičnu kompaniju Amiga doo iz Kraljeva, a kao rezultat ove akvizicije i rada u proteklih šest meseci, novi proizvod – slobodnostojeća parking stanica – biće isporučena prvom kupcu iz proizvodnog pogona u Kraljevu.

Ivan Tlačinac, izvršni direktor Beam Europe, rekao je da je prvi kupac proizvoda EV ARC koji je razvijen u poslednjih šest meseci u Kraljevu, a do sada je rađen isključivo u pogonu u San Dijegu, jeste Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Isporuka bazi na Kipru se očekuje krajem meseca.

EV ARC je proizvod energetske infrastrukture sa solarnim panelima, baterijama za skladištenje električne energije i EV punjačem, koji je dizajniran tako da se uklapa u veličinu standardnog parking mesta.

„To je brzo sklopivo, 100% obnovljivo, prenosivo i trajno rešenje za punjenje električnih vozila. Nezavisan je od mreže, postavlja se za nekoliko minuta, nisu potrebne dozvole, kao ni građevinski ni elektro radovi“, objašnjava naš sagovornik.

Pored EV ARC-a, u proizvodnji je trenutno i prototip novog proizvoda Beam Spot – stub za javno osvetljenje, koji na sebi ima najefikasniji solarni panel na tržištu, mali vetrogenerator, baterije u stubu, kao i EV punjače na stubu, dodaje.

Kada je reč o daljim planovima, cilj je da kompletne nove proizvode Beam Globala prave i u Srbiji i da u bliskoj budućnosti tako pokriju kompletno tržište Evrope, Bliskog istoka, a delom i Afrike.