Predstavljanje intermodalnog koridora između Italije i Srbije u ambasadi Italije

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori u sredu 10.jula je u Rezidenciji ugostio događaj posvećen predstavljanju novog intermodalnog koridora između Italije i Srbije „Ausava”.

Konferencija pod nazivom „Intermodalni koridori Italija – Srbija: mreže i usluge za podršku kompanijama” organizovana je u saradnji sa italijanskom logističkom kompanijom Alpe Adria SpA. „Ausava” povezuje Červinjano del Friuli i Beograd i doprineće jačanju trgovinske razmene između Italije i Srbije, uključujući i luku Trst.

Prilikom predstavljanja inicijative potpisan je Memorandum o razumevanju (MoU) o saradnji između Alpe Adria SpA i intermodalnog terminala Batajnica (u severnom delu Beograda), novog terminala izgrađenog u glavnom gradu Srbije radi lakšeg transporta robe u intermodalnim transportnim jedinicama.

Prisutnima se obratio i Patricio Dei Tos, predsednik Konfindustrije Srbija, koji je podelio svoje iskustvo privrednika koji je investirao u Srbiju – zemlju koja ima želju za rastom i poštuje privrednike i investitore koji sa ozbiljnošću pristupaju novim investicijama i poslovanju.

Ambasador je otvorio događaj čitanjem pozdravne poruke koju je prisutnima uputio potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje, Antonio Tajani, nakon čega je usledilo obraćanje ministarke privrede Adrijane Mesarović, kao i savetnice za infrastrukturu regije Furlanija-Julijska krajina, Kristine Amirante. Događaju je prisustvovao i ministar infrastrukture Goran Vesić.