Poziv na seminar „Informaciona bezbednost u svetlu novih propisa EU i Srbije“

Poštovani članovi,

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na seminar pod nazivom „Informaciona bezbednost u svetlu novih propisa EU i Srbije“, koji ce se održati u sredu, 5. juna 2024. godine, sa pocetkom u 10 casova, u prostorijama beogradskog hotela Crystal (sala “Pupin”), ulica Internacionalnih brigada 9.

Ovaj seminar, organizovan u saradnji sa našom clanicom, firmom Advanced Cyber Security, ima za cilj da vas upozna sa najnovijim propisima Evropske unije, konkretno direktivom NIS2 koja je stupila na snagu 2023. godine, kao i sa kljucnim odredbama novog Zakona o informacionoj bezbednosti Republike Srbije, koji je trenutno u skupštinskoj proceduri.

Razumevanje ovih propisa pomoci ce privatnim kompanijama u Srbiji da povecaju svoju otpornost i odbranu od potencijalnih napada, ali i da razumeju obaveze koje nova regulative namece mnogo širem krugu privrednih subjekata, kao što je strože orocena prijava incidenata, prošireni obim redovnog testiranje bezbednosti IKT sistema (ukljucujuci testove proboja – “penetration tests”). itd.

Takode, tokom seminara ponudicemo jasne ideje i rešenja kako biste poslovanje vaših kompanija prilagodili savremenim bezbednosnim izazovima.

Izmedu ostalih tema, obradivacemo sledece zahteve zakonodavca prema kompanijama:

Upravljanje rizicima
Korporativna odgovornost
Obaveze izveštavanja
Kontinuitet poslovanja

Radovi seminara:

Prvi deo: Institucionalni i organizacioni okvir

Drugi deo: Praktican pristup i uloga Nacionalnog centra za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima Republike Srbije

 

Predavaci:

Dr Marko Krstic, rukovodilac Službe za informacionu bezbednost i poslove Nacionalnog CERT-a, RATEL

Branislav Dobrosavljevic, savetnik generalnog direktora, Advanced Cyber Security

Uslovi ucešca:

Besplatno za clanove Konfindustrije Srbija

Ostali: 5.000 RSD po osobi

Radni jezik: srpski, sa prezentacijama na engleskom jeziku.

Ukoliko ste zainteresovani za ucešce na seminaru, molimo vas da se registrujete tako što cete pisati na email adresu: z.ledjanski@confindustria.rs

Rok za prijavu je petak, 31. maj 2024. godine.

Radujemo se vašem prisustvu i zajednickom radu na unapredenju bezbednosti poslovanja vaših kompanija.