Veliki uspeh seminara “Poslovanje preduzeca i zaštita podataka o licnosti”

U Beogradu je 28. marta održan seminar koji je za fokus imao temu „poslovanje preduzeca i zaštita podataka o licnosti“, a koji je Konfindustrija Srbija organizovala u partnerstvu sa AK Sekulovic i koji je okupio oko 50 predstavnika firmi clanica naše poslove mreže.

Buduci da je od usvajanja Zakona o zaštiti podataka o licnosti prošlo šest godina, cilj ovog seminara bio je da ukaže na prava i obaveze kako pojedinaca tako i poslodavaca, kao i na iskustva iz prakse sa posebnim fokusom na posledice po poslovanje privrednih društava.

U ime Konfindustrije Srbija ucesnike je pozdravila gdja Gordana Glišic Morganti, clanica Generalnog saveta udruženja, zatim adv. Vlatko Sekulovic partner u AK Sekulovic i jedan od clanova osnivaca Konfindustrije Srbija.

 

 

 

Nakon uvodnih obracanja, usledio je otvoreni dijalog u formi panela koji su vodili: Zlatko Petrovic, v.d. Pomocnik? generalnog sekretara u Sektoru za izveštavanje i analiticke poslove, iz Službe Poverenika za informacije od javnog znacaja i zaštitu podataka o licnosti; adv. Dušan Matkovic, menadžer zaštite podataka o licnosti ispred agencije Advokatska kancelarija Sekulovic; Nataša Vukovic, diplomirani pravnik i menadžer zaštite podataka o licnosti u AK Sekulovic kao i Dragan Vujic, rukovodilac sektora pravnih poslova i DPO u Factory World Wide doo.

Medu temama koje su obradene na seminaru bile su i odnos Zakona o zaštiti podataka o licnosti i GDPR-a, zatim uskladivanje lokalnih preduzeca sa zahtevima maticne kompanije iz EU, background check u procesu selekcije kandidata, evidencija podataka o zaposlenima, direktni marketing; iznošenje podataka iz Srbije i brojni primeri iz prakse.

Buduci da je susret izazvao veliko interesovanje, zatim dinamicnu i živu interakciju izmedu panelista i prisutnih ucesnika na seminaru, zatvarajuci seminar, adv. Vlatko Sekulovic je najavio novi susret za drugu polovinu godine.