U okviru IFIB 2024, Ambasada domacin modne revije i izložbe fotografija „United Colors of Benetton”

Rezidencija italijanskog ambasadora u Beogradu sinoc je bila domacin revije italijanske kompanije „United Colors of Benetton“, clanice Konfindustrije Srbija. Odevni komadi kultnog brenda redali su se jedan za drugim u ambijentu Rezidencije u Bircaninovoj, donoseci na modnu pistu svoje karakteristicne dugine boje. Dogadjaj je deo drugog po redu „IFIB – Italian Fashion in Belgrade“, manifestacije posveccene promociji italijanske mode u Srbiji, koju je osmislila i realizovala Ambasada Italije u Beogradu, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Srbiji.

Žene, muškarci i deca prošetali su modnom pistom, otelotvorujuci generacijsku razmenu inspirisanu vrednostima inkluzivnosti, održivosti i razlicitosti. Modna revija kolekcije “United Colors of Benetton” za prolece/leto 2024, mešavina je new basic-a, nasleda brenda – sa prugama i bojama – majica sa cvetnim i vocnim dezenom.

U prostorijama Rezidencije održana je i izložba posvecena najpoznatijim reklamnim kampanjama koje je za ovaj brend kreirao Olivijero Toskani. Ove fotografije su godinama imale uticaj na svet mode i marketinga svojim porukama snažnog društvenog sadržaja.