Mreža Konfindustrije

KONFINDUSTRIJA ITALIJA

Konfindustrija je najznačajnije udruženje industrijalaca koje zastupa interese proizvodnih i uslužnih kompanija u Italiji. U dobrovoljnom člastvu Konfindustrije je preko 150 hiljada malih, srednjih i velikih preduzeća.

Misija udruženja je da promoviše i afirmiše kompanije kao pokretače ekonomskog i socijalnog rasta zemlje. U tom smislu, definiše zajedničke puteve i deli – uz poštovanje autonomije i uticaja – ciljeve i inicijative sa svetom ekonomije i finansija, nacionalnim, evropskim i međunarodnim institucijama, svetom kulture i istraživanja, nauke i tehnologije, politike, informacija i civilnog društva.

Srpskim kompanijama koje su zainteresovane za saradnju sa Italijom nudimo mogućnost pristupa italijanskom tržištu, preko mreže Konfindustrije u Italiji koja trenutno broji oko 150 hiljada kompanija u članstvu.

Konfindustrija Est Europa

Konfindustrija Srbije deo je velike mreže Konfindustrije Est Europa koja okuplja 11 zemalja istočne Evrope.

Preko mreže Konfindustrije Est Europa, federacije koja objedinjuje udruženja italijanskih privrednika prisutnih u 11 zemalja na prostoru jugoistočne Evrope, članovi Konfindustrije Srbija mogu stupiti u kontakt sa preko 1.000 italijanskih kompanija u regionu.

Attraverso la rete di CEE, Confindustria Serbia permettee quindi alle imprese associate di accedere ad un network di stabili organizzazioni in ben 11 Paesi nell’Est Europa.