Konfindustrija Srbija za mlade

Promovisanje širenja poslovne kulture, kreiranje mogućnosti za nove generacije, podrška i afirmacija socijalne mobilnosti, zatim jačanje uloge mladih kao odgovornih i aktivnih činilaca u pogledu ekonomskog i društvenog rasta i razvoja zemlje, predstavljaju ključne vrednosti za koje se zalaže i na kojima se temelji rad Konfindustrije Srbija.

Sa ciljem pružanja konkretnog doprinosa daljem sprovođenju promociji i širenju zadatih vrednosti, ali i rešavanju izazova na tom putu, Konfindustrija Srbija pokrenula je inicijativu za izgradnju odgovarajućeg dugoročnog programskog okvira za intenziviranje saradnje između srpskog i italijanskog poslovnog i obrazovnog
sistema u korist mladih.

U tu svrhu, dana 11. marta 2024. godine Konfindustrija Srbija okupila je i formirala MEŠOVITU KOMISIJU sačinjenu od zainteresovanih strana, a među kojima su industrijski i obrazovni partneri:

– Konfindustrija Srbija preko svoje grupacije za mlade
– Kompanije članice Konfindustrije Srbija: Milšped i Luss textile
– Fililoški fakultet u Beogradu: katedra za italijanistiku
– III beogradska gimnazija: bilingvalni smer italijanski jezik
– Razvojna agencija Srbije
– ESEM Business School
– Ino Edukacija Centar za školovanje u inostranstvu
– Studenti i svršeni studenti

Koji zajedno čine: PLATFORMU ZA SARADNJU između Srbije i Italije za podršku mladima.

Ključni ciljevi PLATFORME jesu:
– stvaranje novih mogućnosti za nove generacije,
– podrška konkurentnosti italijanskih i srpskih kompanija,
– promocija omladinskog preduzetništva;
– promociji i unapređenju saradnje obrazovnog i poslovnog sistema (kako u Srbiji tako i u Italiji);
– povezivanje talentovanih svršenih studenata (kako u Srbiji tako i u Italiji) sa poslovnim sistemom;
– razmena iskustava i najboljih praksi kroz kreiranje zajednice i umrežanje đaka, studenata, uspešnih mladih privrednika i već
dokazanih privrednika.

GALERIJA